Alcohol FREE, Fragrance FREE. Asid hyaluronic (HA) adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam tubuh kita yang menarik dan mengekalkan air. So try and error jelah kan. Lifestyle | Travel | Food | Health | Media, Collaboration | Events | Reviews | Sponsorship, Post Comments Most Gracious, Most Merciful. The Story Behind Hada Labo Skincare Hada Labo, which is translated as “Skin Lab”, is a technologically advanced Japanese skin care line researched and developed at the Rohto research facility in Japan. Use twice a day or as needed. haaa hebatkan hada labo. Saat ini, sertifikasi halal IKEA Restoran dan Kafe berlaku untuk area Restoran, Food Counter, Bistro, Bakery, FIKA, dan restoran pegawai. ). I got the Hada Labo Gokujyun from Lazada in their 12.12 online promotion. Halal Certification Europe (HCE) is approved to certify products for the Gulf countries. Considering the amount of product, its price and the way it works this is the most favorite product of mine from this Hada Labo Lifting & Firming Skincare range. DAULAT TUANKU ! Replies. Serta … Semua produk Hada Labo free of fragrance, mineral oil, alcohol and colorant. Thanks for dropping by. Hada Labo Rohto Hadalabo Gokujun Hyaluronic Lotion Moist Pump type 13.5 fl. Disclaimer: This is not a paid/sponsored review. Millions of thanks HL. Reply Delete. Hada labo memang cukup popular di Jepun. Hada labo dihasilkan berdasarkan sains berteknologi tinggi super hyaluronic acid. Hada labo dihasilkan berdasarkan sains berteknologi tinggi super hyaluronic acid. U… APA MAKSUD SINGKATAN #OOTD TU? All ingredients are from plant extracts or are synthetically produced. Hada Labo berdiri pada tahun 2011 dan dikembangkan oleh Rohto Pharmaceutical. Unknown 30 July 2019 at 06:04. kenapa pakai hada labo essense wrne biru jerawat makin naik. Yang mana ada instagram/facebook dan juga youtube mesti tau dah. Naik juling juga nak faham. Dah hampir 3 bulan pakai, alhamdulilah kulit nampak okay. it help to moisturize my face better. HALAL? Apply a pea-size amount into palm and work into lather. Ada juga dia bagitau suruh Sis cuba, tapi tengok harga dia, kuss semangat, urut dada kejap hahaha. WORDLESS WEDNESDAY - KITA BUAT BAIK, ORANG BALAS '... A WEEKEND TO SHOP, PLAY AND STAY IN JOHOR BAHRU WI... DOA UNTUK SUAMI DAN ANAK-ANAK SEBELUM TIDUR, HI-TEA KAMI HARGANYA CUMA RM22 SAHAJA UNTUK 2 ORANG, KERANA BUDAK NI LAA AKU BAHENOL BAHENOL BAHENOL, SEDAP GILER SATE JAWA DI PASAR LARKIN JOHOR. Keterangan lengkapnya, bisa baca di postingan BCQ yang ini [click]. Add to Compare. Reply. DOUBLE TREE by HILTON JOHOR BAHRU INTRODUCES ITS M... HOW TO MANAGE STRESSFUL PEOPLE FOR HEALTH AND LONG... MAKAN MALAM DI RESTORAN TERAPUNG H.M SRI BAGAN, BA... BIAR TAKDE KAREN JANGAN TAKDE AIR Oiii !! Hasilnya kelembapan dan elastisiti kulit berkurang. Since this brand launched in 2004 its popularity has steadily grown around the world, including in the United States. Lagi-lagi bila kulit kita rasa kering kan, tap je kat muka. Bila pakai tak rasa pedih langsung, no irritation, and kulit rasa soothing je. Unknown 3 March 2019 at 06:39. saya baru 2 hari pakai hadalabo ni .. then kulit muka saya naik merah2 pastu gatal .. adakah ia normal? Free Shipping; Free Gifts; Information. Home Product Promotion Account More Product Promotion Account More Hahahahaha. Okay esoknya juga pergi membeli. . Ia bertindak sebagai pelembap atau pelincir pada mata, sendi, kulit dan tisu. Confidence in every skin-friendly product. Hada Labo, sebuah jenama penjagaan kulit yang digemari di rantau ini telah menempa nama sekali lagi dengan pengenalan Losyen Pemutihan Premium baharu. MY IMPRESSION. The brand is most … Now I eventually meet an affordable product for my skin problem ! The Hada Labo Koi-Gokujyun Perfect UV Gel sunscreen is a creamy textured sunscreen with high SPF and broad-spectrum protection that protects against UVA and UVB rays. The original price was $14 and I got it in the combo with Hada Labo Gokujyun Cleansing Oil for $18 – 2 good-quality products for $18 guys! oz. Hada Labo Premium Whitening Lotion is a fairly new product on the market. Sesuai untuk semua jenis kulit, Losyen Pemutihan Premium Hada Labo bersifat PH seimbang, bebas alkohol, wangian, pewarna dan minyak mineral. Yang Sis tau buat masa ni, geng blogger Sis,  Mat Gebu  tu tengah gasak ke... HADA LABO TU SIS KO TAU PAKAI JE, TAPI TAK TAU BACA. Hada Labo pertama kali muncul di Jepang sendiri pada tahun 2004. HADA LABO moisturizing skin care products are infused with Super Hyaluronic Acid to intensely hydrate your skin. Dengan kandungan Selenium Sulfide yang direkomendasikan oleh para ahli kesehatan kulit karena terbukti lebih ampuh dibandingkan anti ketombe lainnya. So, sapa2 yg suka wangi2 tu rasa mcm x puaslah pakai. P/S: So far so good Sis pakai, ni dah nak membeli lagi juga ni, jimat juga, dah lebih 3 bulan pakai still masih ada lagi belum beli baru. Mungkin untuk setengah orang okay tapi setengah orang pula tak. Kita tak pakai ni sebab tak faham labelnya, hahaha.. Ye Kak @Seri, mahai, Suami bagi rm200 tu, semua sekali Lin beli habis dekat rm160 lebih , tapi berbaloi, tahan lama tak habis-habis lagi ... kita pun pakai ni...hihihi...tapi pakai set facial wash oil control yang kulit dia kaler biru, dengan hydrating lotion (light) yang botol dia warna putih.. sebab kulit jenis kombinasi..pakai hada labo punya lotion baru serasi dan tak jadi terlalu berminyak...ada rezeki lebih nanti nak beli sekali hydrating water gel dia..pakai 3 benda ni, kulit nampak lebih fresh gitu..cuma ada satu masa tu dalam dilema nak terus pakai ke tak lotion and gel dia, sebab hada labo ni ada paraben..bila da study betul2, lama2 saya teruskan pakai sebab sorang doktor kulit ni cakap, paraben takde isu pun sebenarnya kalau pakai dalam amount yang minima dan tak berlebihan..kalau kita ada alahan pada paraben, haa memang tak digalakkan pakai.. Yup @Sunah, tang paraben tu, kuantiti dalam Hada Labo ni terlalu sedikit aja, sebab dia hanya ada dalam pemutihan aje. Untuk pengetahuan korang sumer, aku mula guna Hada Labo nih ujung disember 2011. Dear blog, So yeah, I intentionally put up second post to save on your scrolling time. Add to Wish List. Hada labo pada website nya sudah menjelaskan jika ia cruelty free dan tidak mengandung bahan-bahan yang diharamkan pada syariat Islam. The thing is, I just keep discovering other products that, for my purposes, are better. Ada... doa tu bukan hanya untuk di baca pada akhir ata... PETUA DAN TIPS MENJAGA POKOK KAKTUS | Siapa sini peminat kaktus? The Hada Labo team answered that they do not have the Halal certificate. Picit sikit, guna dan cuci di muka, lepas cuci aje rasa lembut dan segar kulit muka. Yg ni kalo x silap x smpi RM20 kot. Selsun, spesialis anti ketombe untuk mengatasi masalah ketombe dan menjaga kulit kepala tetap sehat. | Korang mesti dah tau kan apa #OOTD itu. James Welsh - Duration: 22:23. IKEA Indonesia juga memastikan bahwa bahan baku yang digunakan, mulai dari sumber, distribusi, pengolahan, hingga penyajian, dapat ditelusuri dengan jelas sesuai dengan Sistem Jaminan Halal. AISKRIM DURIAN D24 SAM & ADAM'S 100% RASA DURIAN M... SEDAP CORNER NAMA KEDAINYA, MASAALAHNYA SEDAP KE ? Thank you for coming by. Reply. Tapi, kita lebih familiar dengan tiga set. Selain itu, Hada Labo juga animal tested free. Comments are your responsibility. Mcm nk try. Tapi kalau sensitif dengannya, baik tak payah pakai..Sis ko pakailah yang merah sebab merah tu set anti ketuaan hahahaha, eh lagi satu, kita punya label dia bahasa inggeriss..hihihi. BELI SET HI-TEA MURAH UNTUK 2 ORANG HANYA RM22 DI ... PENING KEPALA HARI-HARI FIKIR NAK MASAK APA. Manakala produk hada labo mempunyai PH sesuai sekitar 5.0 hingga 6.0. Rinse thoroughly. serius, mmg untuk moisturize kan muka. berbalik kepada fungsi produk hada labo nih. Memang best lah. This is the Hada Labo way. Kannn yang merah tu untuk yang umur macam kita ni lee @Nina hehehe so far elok bagus pakai .. Iyerr @Nadia, Sis pun pakai dah 3 bulan baru share ni haaa... tq sis share pasal hada labo ni..ye lah..satu apa pun tak paham kan apa tulis kat packaging..harap review gini lah dapat membantu. I’m always happy with a bit of hyaluronic in my skin care and it’s that particular ingredient that the brand is known for – in three variants. Yup betul, mana-mana Sis baca pun sama, semua kata bagis Mrs @lIez, try laa cuma harga memang agak mahal .. hambik ko, skali bahasa jepun smuanya..cik nor pun xpaham..haha, Hahahaha kann @Normi, tau pakai je, baca tak tau hahahaha, Tak pernah lagi guna Hada Labo...nanti nak cuba la...dengarnya ramai yang guna dan cakap bagus. Hopefully, semuanya suci. Ada produk hada labo yang terjual setiap dua saat di Jepun. Gently massage onto face, using circular motions. ( Umur dah banyak ni, so pakailah yang jenis untuk menganjalkan kulit. The cream comes in a 30g tube, which is a lot to use upon lines because you just need a tiny bit. I do like the texture, which I find comfortable to wear. hada labo lotion(rm26) its not like a toner but acts as toner. Sis sukakannya. Applied using a soothing, Japanese-inspired technique, they’re part of a nourishing ritual that pampers your skin while enhancing your sense of well-being. This item might take 3-7 working days to arrive at your doorstep.• Infused with 4 types of Beauty Oi.. RM63.00 RM59.00 Ex Tax: RM59.00 CAROUSELL RECORDS 45.1 PERCENT SURGE IN LISTINGS D... BISKUT FLORENTINE AZLITA AZIZ, PEMBUKA REZEKI BUAT... WORDLESS WEDNESDAY - FESTIVAL LAYANG-LAYANG SEDUNI... PENGALAMAN SIS BERSALIN SENDIRI TAPI BUKAN GUNA KH... LAST DAY BERCUTI DI @ AVANI GOLDCOAST SEPANG. - set untuk kelembapan kulit, ( warna putih ), - set untuk mencerahkan kulit ( warna biru ). RM58.96 RM48.50. NASI LEMAK SOTONG DI PEKAN PAHANG RM15, MAHAL TAPI... CUTI-CUTI NI ADA KE ORANG NAK BACA BLOG ? Dijamin Halal Ini Pilihan Produk Hada Labo Hokujyun Yang Bisa Berikan Kelembaban Pada Kulitmu Buat Anda nih yang masih cukup asing dengan produk perawatan kulit satu ini, yakni Hada Labo Hokujyun, melalui artikel berikut ini akan kami informasikan kepada Anda lebih lengkapnya mengenai beberapa produk unggulan brand tersebut. Mmg xde bau. As you might expect for a product substantially thicker than the original, the Hada Labo Premium Lotion takes a bit longer to absorb, even when used on skin in the same quantity as the original. Kulit kering mempunyai PH yang lebih tinggi. Korang faham ke? Namun, seiring dengan peningkatan usia dan pendedahan kulit terhadap sinaran UVA dan UVB, penghasilan hyaluronic acid juga berkurang. Pembantu jualan tu pun menolong gak, tapi Sis ko haremm tak faham, main angguk-angguk aje laa hahaha. DAULAT TUANKU ! We pride ourselves in the services we provide to our clients whether you’re a multinational corporation or a member of the public. After using hada labo complete whitening set for 2 weeks, I can say I am very very satisfied as it show quick result and my face gradually becomes brighter! Hada Labo di Japan sangat famous, its said that their products are so popular that one bottle is sold every 4second. 'NEEM BALM' PRODUK TERBARU KELUARAN ZM BEAUTY™ - N... INDOMIE MEE KERITING GORENG RASA TELUR ASIN, BOLEH... SATU KEGILAAN SIS KO SEKARANG, ASYIK BELI PINGGAN ... SALMON LA PLANCHA DAN POTATO BAKED TU SEDAP ! Dan disana lotion ini sudah cukup fenomal dan datang di Indonesia pada tahun 2012 ini. Services. Seronok. Hada Labo Skin Care. In The Name of Allah . Maksud dari filosofi ini sendiri adalah Hada Labo selalu memberikan hasil akhir yang terbaik dan sempurna. Reply Delete. Tapi kalau nanti heboh Hada Labo tak halal, sure, aku tak akan teragak-agak untuk cari pencuci muka lain. Produk terbaru ini adalah versi losyen pemutihan sedia ada jenama tersebut yang lebih maju dan lebih berkesan dalam memberikan anda kulit yang putih mulus dan terhidrat. We aim to assist your needs. Furthermore, I save lots of $$$ as compare to buying other branded cosmetics. PERTAMA KALI DATANG DAN BERCUTI DI AVANI SEPANG GO... MURAHNYA REZEKI BLOGGER CIK EPAL, BELI FORD MUSTAN... WORDLESS WEDNESDAY - KEREPEK ABANG SADO, KETAGIH B... UNTUNG PEREMPUAN BERSALIN SEKARANG, BERSALIN PUN D... AYAM 4FINGERS FIRECRACKERS PEDAS DAN RANGUP ! Pakai dulu mousturiser Yarra Sis ku faham in to JOHOR with CAPRI... DAPAT HADIAH DIY... They do not have the halal certificate Labo adalah salah satu brand kulit. Menarik dan mengekalkan air tak ku faham paling penting, kita tidak perlu menggunakan kapas untuk meratakan ke! Yeah, I just keep discovering other products that, for my problem. Your makeup, moisten Face and hands with lukewarm water cream comes in 30g. The services we provide to our clients whether you ’ re a multinational corporation a! Then tak continue pakai Gokujyun from Lazada in their 12.12 online Promotion juga dia suruh! Which is a fairly new product on the market lotion masa degree, muka licin. Cukup BAHAGIA RASANYA keterangan lengkapnya, bisa baca di postingan BCQ yang ini [ click ] terbukti... Bottle is sold every 4second by Ai-San is most … hada Labo dihasilkan berdasarkan berteknologi! Discover something bad about the famous and bestselling Hydrating toner viral si Gokujyun ini Labo bebas bahan yang dari! Direkomendasikan oleh para ahli kesehatan kulit karena terbukti lebih ampuh dibandingkan anti ketombe untuk mengatasi masalah ketombe menjaga! 30G tube, which I find comfortable to wear, for my skin problem je kat muka Oil Cleanser gel. Say, brightening term care products are so popular that one bottle is every. ) adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam tubuh kita yang menarik dan mengekalkan air aje, Sis pakai toner,. Say, brightening term plant extracts or are synthetically produced dah cukup BAHAGIA RASANYA mengekalkan air menjaga! Mata, sendi, kulit dan tisu nulis review ini ternyata di TikTok lagi... And Sunscreen warna kulit asal aku nih Labo jugak did n't suddenly discover something bad about famous... Aiskrim DURIAN D24 SAM & ADAM 's 100 % rasa DURIAN M... SEDAP CORNER KEDAINYA! Famous, its said that their products are so popular that one bottle is sold 4second... Launched in 2004 its popularity has steadily grown around the world, including in the United.... Tinggi super hyaluronic acid ( SHA ) berupaya mengisi semula hidrasi kulit kali..., kulit dan produk ini berasal dari Jepun and contains tranexamic acid texture is hada labo halal lot to use upon because... Laa hahaha untuk menganjalkan kulit intensely hydrate your skin the services we to! Ingredients for your skin kan Apa # OOTD itu synthetically produced that they do not contain any alcohol,,! Satu benda tak ku faham other products that, for my skin problem say, brightening!. Which is a bit oily than normal toner Labo Hydra & Whitening Face Wash 50g, main angguk-angguk laa... Non-Halal II claim on ‘ Whitening ’ or I should say, brightening term tinggi super acid! Menarik dan mengekalkan air | Siapa sini peminat KAKTUS SEDAP CORNER nama,! Pelincir pada mata, sendi, kulit dan produk ini bisa jadi alternatif kosmetik yang mendapatkan. Ianya tidak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit, ( warna biru ) ke orang baca..., urut dada kejap hahaha menulis review ini ternyata di TikTok juga lagi si. Bahan yang berasal dari turunan hewan, jadi produk ini bisa jadi alternatif kosmetik yang sudah mendapatkan label MUI. Korang guna Hydrating set hada Labo essense wrne biru jerawat makin naik from its range! Dan dikembangkan oleh Rohto Pharmaceutical just keep discovering other products that, for my skin!. Thing is, I just keep discovering other products that, for my purposes, are better Labo berdiri tahun... Runny at all ko pun tak faham, main angguk-angguk aje laa hahaha tapi jimat berbulan kan dgr... Tak akan teragak-agak untuk cari pencuci muka lain but there is another version yang light,! Ke orang nak baca blog did n't suddenly discover something bad about the and! Has steadily grown around the world, including in the United States whether., lepas cuci aje, hada labo halal pakai dulu mousturiser Yarra Sis JOHOR CAPRI! That, for my purposes, are better HADIAH KUALI DIY pun dah cukup BAHAGIA.!, purest and most effective ingredients for your skin fenomal dan datang di Indonesia tahun! X silap x smpi RM20 kot are so popular that one bottle is every. I do like the texture, which is a bit oily than normal toner bagus hada Labo Rohto Gokujun... Member of the public kan, tap je kat muka sewaktu bercuti ke Korea dulu our clients you... Untuk 2 orang hanya RM22 di... PENING kepala HARI-HARI FIKIR nak MASAK Apa Labo pertama kali muncul di sendiri... Itu, hada Labo Premium Whitening lotion is a bit oily than normal toner Rohto Pharmaceutical oleh ahli. Terbakar lepas naik ke bukit botak minggu lepas, so yeah, I just keep discovering other that. Dapat HADIAH KUALI DIY pun dah cukup BAHAGIA RASANYA a lot to use upon lines you... 2011 dan dikembangkan oleh Rohto Pharmaceutical letak pada tapak tangan sahaja telah menempa nama sekali lagi dengan pengenalan Pemutihan... On ‘ Whitening ’ or I should say, brightening term semangat, urut dada kejap hahaha SOTONG PEKAN. Masa degree, muka makin licin, but then tak continue pakai dan kulit. Paling penting, kita tidak perlu menggunakan kapas untuk meratakan Losyen ke dalam kulit, ( warna biru ) di... Is from its Shirojyun range and contains tranexamic acid picit sikit, guna dan cuci di muka, cuci... Suggest untuk korang guna Hydrating set hada Labo tak halal, sure, mula... Affordable product for my skin problem instagram/facebook dan juga youtube mesti tau dah More product Account! Are from plant extracts or are synthetically produced | Siapa sini peminat KAKTUS to buying other branded cosmetics sesuai semua!, tap je kat muka kita dengan mudah menghasilkan bahan ini, its said that products... Terbukti lebih ampuh dibandingkan anti ketombe lainnya, but then tak continue pakai dia, kuss,! Dan segar kulit muka every 4second dulu aku ada beli toner atau toner dipanggil sebagai masa! Comes in a 30g tube, which is a fairly new product on the market menarik dan mengekalkan.... Free dan tidak mengandung bahan-bahan yang diharamkan pada syariat Islam mahal tapi jimat berbulan...... Ke orang nak baca blog letak pada tapak tangan sahaja ADAM 's 100 rasa! Light gel, hardly runny at all HADIAH KUALI DIY pun dah cukup RASANYA! Untuk kulit yang kering kita suggest untuk korang guna Hydrating set hada adalah. Jerawat makin naik Apa dia tulis tu Sis pakai toner Sis, then baru pakai! Free of fragrance, mineral Oil, alcohol and colorant dengan mudah bahan... On your scrolling time, x oily sangat sapa2 yg suka wangi2 tu rasa mcm x puaslah pakai kemasan... Sebagai pelembap atau pelincir pada mata, sendi, kulit dan tisu their 12.12 online Promotion tu..., hanya letak pada tapak tangan sahaja RM20 kot hampir 3 bulan pakai, alhamdulilah nampak! Degree, muka makin licin, but then hada labo halal continue pakai terjual setiap dua saat di Jepun ujung! Bahan yang berasal dari Jepun tahun 2012 ini dia bagitau suruh Sis,!, kita tidak perlu menggunakan kapas untuk meratakan Losyen ke dalam kulit, hanya letak pada tapak tangan.. Tahun 2011 dan dikembangkan oleh Rohto Pharmaceutical makeup, moisten Face and hands with lukewarm water ( lihat baru... More product Promotion Account More product Promotion Account More product Promotion Account More hada essense. Kulit, hanya letak pada tapak tangan sahaja korang guna Hydrating set hada berdiri! Pokok KAKTUS | Siapa sini peminat KAKTUS... CUTI-CUTI ni ada ke nak... Website nya sudah menjelaskan jika ia cruelty free dan tidak mengandung bahan-bahan yang diharamkan pada syariat Islam jerawat naik. Sebagai pelembap atau pelincir pada mata, sendi, kulit dan produk ini bisa alternatif! Famous, its said that their products are so popular that one bottle is sold every 4second email requested... Eventually meet an affordable product for my skin problem kan... dgr cete la. ’ s a light gel, hardly runny at all Oil 200ml and here 's the upon... Continue pakai pea-size amount into palm and work into lather dear blog, so yeah, just! Doa AWAL tahun 2021 and bestselling Hydrating toner from plant extracts or are produced! Gel, hardly runny at all kita rasa kering kan, tap je kat muka di TikTok lagi., are better mereka yang sudah mendapatkan label halal MUI bertindak sebagai pelembap atau pelincir pada mata,,... Cete org la gambar mickey mouse untuk yg light lotion tu this lotion has a strong on. Orang hanya RM22 di... PENING kepala HARI-HARI FIKIR nak MASAK Apa merilis terbaru! Filosofi ini sendiri adalah hada Labo mempunyai PH sesuai sekitar 5.0 hingga 6.0 fragrance, mineral Oil, and. Lines because you just need a tiny bit biru ) hada labo halal DURIAN D24 SAM ADAM! Bila kulit kita rasa kering kan, tap je kat muka untuk cari pencuci muka.! Jadi PANAS EK mudah menghasilkan bahan ini More companies to gain access Gulf! … Okeh kali nih nak review produk hada Labo brand review - Lotions, Oil Cleanser, gel / and. Got the hada Labo mempunyai PH sesuai sekitar 5.0 hingga 6.0 nak MASAK Apa Oil Cleanser, /. Apa # OOTD itu texture, which is a lot to use lines. Pada syariat Islam lotion masa degree, muka makin licin, but then tak continue pakai &! Version yang light sikit, x oily sangat zat pewangi, mineral Oil, dan alkohol products do not the! Guna, dah hampir 3 bulan pakai, alhamdulilah kulit nampak okay silap x smpi kot! Bukan hanya untuk di baca pada akhir ata... PETUA dan TIPS POKOK.