1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


Правове інформування «Молодь і право: розуміти, знати, дотримуватись»

alt23 жовтня 2019 року представники Закарпатської юстиції Леся Тимчук і Владислав Товтин завітали до Ужгородської центральної міської бібліотеки, де провели правове інформування студентів 3-го курсу Ужгородського музичного коледжу ім. Д. Задора з теми: «Молодь і право: розуміти, знати, дотримуватись».
В ході правопросвітницького заходу студенти вдосконалили свої знання про права і свободи, на які має право людина і громадянин, а також обов’язки, яких необхідно дотримуватися.
Представники Закарпатської юстиції Леся Тимчук і Владислав Товтин розповіли студентам про загальнонаціональний правопросвітницький проєкт «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційні кампанії Мін’юсту «Як вирішити спір?», «Громадський радник у кожну громаду», «Стоп булінг», «Податкова знижка», «Освіта без хабарів».
Так, студентам детально пояснили, що відповідальність за неправомірну вигоду, зокрема хабар, несуть обидві сторони – і та, що його дає, і та, що його отримує.
Своєчасне добровільне повідомлення про неправомірну вигоду звільняє від кримінальної відповідальності.
Необхідно запам’ятати:
• В жодному разі НЕ ДАВАЙ ХАБАРА!
• Звернися до органу студентського самоврядування або профспілки навчального закладу, повідом керівництво цього закладу.alt
• Повідом правоохоронні органи, які роз’яснять подальші дії.
• Підготуй докази (аудіо-, відеозапис, свідчення друзів).
• Напиши заяву у поліцію за місцезнаходженням навчального закладу.
ЗАПАМ’ЯТАЙ! ТИ МАЄШ ПРАВО на освіту без корупції!alt
В ході правового інформування студентам нагадали, що саме 10 грудня цього року виповниться 71 рік від дня проголошення Загальної декларації з прав людини. Цей важливий міжнародний документ, який ґрунтується на двох основних цінностях – людській гідності та рівності, було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році.
Надзвичайно цікавими були переглянуті відеоролики, де видатні українські естрадні виконавці, журналісти наголошують про гарантовані кожному права і свободи.
 
Також студенти музичного коледжу більше дізналися про те, як діяти в тих чи інших ситуаціях, коли порушуються їхні права, та куди звертатися за безоплатною правовою допомогою. Так, можна звернутися до місцевих центрів або бюро правової допомоги за юридичними консультаціями, а також, у разі необхідності, за рахунок держави отримати адвоката. Крім того, зателефонувати за номером 0 800 213 103 Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно в межах України).alt
 

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі