1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


Василь Горват ВЕЛИКИЙ ПОХІД

"...Науково-фантастичну прозу Василя Горвата я читаю вже не перший рік. Щоправда, здебільшого тільки в рукописному варіанті. Тому приємно було дізнатися, що його повісті вийдуть окремою книжкою - вони цього заслуговують! Україномовна НФ 80-х відчуває дефіцит нових авторів, серйозних, вдумливих творів, які б говорили про сьогодення у дзеркалі чи то далекого, чи то ближчого майбутнього, чи то незвичайної фантастичної ситуації. Уже перше знайомство з короткими фантастичними новелами В. Горвата приємно вразили – легкістю, з якою вступаєш у світ фантастичних персонажів. Хоча насправді йдеться не про вигадані проблеми, переживання або теми. Хочеться наголосити не стільки на фантастичності, скільки на актуальності повістей. Одна з них - "Напередодні урагану" - потрапила до мене в той момент, коли я, старший лейтенант медичної служби, повернувся із Чорнобильської зони. Тобто у нас трапився свій "ураган"- дещо пережив, дещо побачив, почув, а думати на багато років вперед не вистачить. Симптоматично, що в повісті (чисто по-горватівськи ) піднято тему екологічної катастрофи, вірніше її наслідків, її впливу на думки, філософію й поведінку людей. Здається, деякі передбачення уже починають збуватися..."

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі