1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


Творча зустріч з поетом, прозаїком Василем Кузаном

alt11 травня у читальній залі Ужгородської центральної міської бібліотеки відбулась творча зустріч із відомим закарпатським поетом, журналістом, фотографом, членом Національної Спілки журналістів України і Національної Спілки письменників України Василем Кузаном.

Василь Васильович - дипломант Міжнародного конкурсу творів молодих авторів "Гранослов"(1993 р.), двічі лауреат літературної премії імені Федора Потушняка, автор вісімнадцяти збірок і понад 150 пісень, які виконують народні артисти України Степан Гіга, Іван Попович, Петро Матій та інші. Окремі тексти перекладені польською, німецькою, словацькою, російською, чеською, та англійською мовами. У 2014 році Василь Васильович за збірку сонетів «Все по 14 копійок» став лауреатом Всеукраїнської літературної премії ім. Ярослава Дорошенка.
Присутні на зустрічі мали можливість поринути у чудовий світ поезії любові : любові до жінки, до природи, свого краю, своєї Батьківщини . Цікавим було спілкування автора із глядачами залу, які цікавились життєвим і творчим шляхом поета, планами на майбутнє. Вітали поета заступник начальника управління у справах культури, спорту, сім''ї та молоді Ужгородської міської ради , завідувач відділу культури Чегіль Мар’яна Михайлівна, друзі - професор Ужгородського національного університету, письменник та журналіст Федака Сергій Дмитрович, живописець, член Національної спілки художників України Юрій Боднар.
alt
Поет В. Кузан та гості мали змогу переглянути підготовлений працівниками міської бібліотеки короткометражний фільм про життя та творчість поета В. Кузана «Життя прекрасне», також студенти Ужгородського музичного училища ім. Д.Задора подарували декілька композицій для автора.
Також Ужгородська міська бібліотека отримала у дарунок від автора книги, щоб кожен охочий мав можливість познайомитись з його творчістю.alt

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі