1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


В Ужгородській публічній бібліотеці пройшла година- реквієм «Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди»

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Сьогодні у читальному залі нашої бібліотеки пройшла година- реквієм «Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам’ятаємо завжди». Присутні на заході були студенти 1 курсу спеціальність «Підприємництво і торгівля» УТЕК КНТЕУ. Викладачка історії Вікторія Павлик  цього ж коледжу дуже змістовно розповіла про Голодомор, його причини та наслідки. Студенти переглянули представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та відео спогади очевидців тієї страшної трагедії, також подивились мультфільм «Голодний дух», який передає усі страждання того часу. Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.

Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуючи сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була.

В кінці заходу студенти разом із працівниками бібліотеки запалили свічку пам’яті біля монумента  «Свіча пам'яті» на набережній Незалежності.

Також нагадуємо що у читальному залі нашої бібліотеки діє книжкова виставка-спогад «Україна, 1933. Пам’яті невинно загиблих».  Книги представлені на виставці бентежать душу, наповнюють серця пекучим болем, адже в них показана жахлива картина Голодомору, велика трагедія українських родин. Кожна книга з цієї  виставки стане одним із місточків, що єднає нас з минулим, допомагає краще пізнати історію нашої країни.

Цей захід вкотре нагадав нам, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі