1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


«Усі мої думки тобі, народе вільний, і пісня серця, музика душі тобі!»

   Сьогодні в літературно-мистецькій вітальні Ужгородської міської бібліотеки відбувся літературний вечір присвячений 150-й річниці від дня народження видатної української письменниці Ольги Кобилянської.
   Ведучі Баран Світлана та Мамедова Лейла познайомили присутніх гостей із творчістю великої письменниці, розповіли якою ж була у житті ця знаменита постать.

   Її називали «гірською орлицею» за горде серце, «пишною трояндою в саду української літератури» — за яскраву метафоричність бачення. Себе ж вона називала скромно і просто — «робітницею свого народу», девізом життя якої були слова: «Що люблю, люблю вже навіки».
   Багато віршів, які прозвучали на вечорі, захопили своєю чарівністю та щирістю душі письменниці. А її твори «Людина» та «Царівна»,  сповнені ідеєю жіночої емансипації, все ж не залишають байдужими нікого. Також, визначним досягненням української літератури, вагомим внеском письменниці у розробку теми землі у світовій літературі є повість Кобилянської «Земля».
   Дійсно, природа щедро обдарувала Ольгу Кобилянську. Іван Франко та Леся Українка захоплювалися силою її таланту від першого їх знайомства.    
   Доля присудила Ользі Кобилянській іти через терни до вершин, вона гнула, ламала її, але не зламала!
   
    Тож пам’ятаймо цю «гірську орлицю», захоплюймося нею, шануймо її творчість.

   В читальному залі оформлена книжкова виставка   «Царівна української літератури»

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі