1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


Вечір-пам’яті «Чорнобиль - гіркий спомин і великий біль»

altДо 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в літературно-мистецькій вітальні Ужгородської ЦМБ відбувся вечір-пам’яті  «Чорнобиль - гіркий спомин і великий біль» 

Присутні зібралася щоб віддати шану тим, хто  брав участь у ліквідації наслідків аварії на атомній станції і тим, хто був змушений  залишити рідні домівки – евакуйованим та переселенцям із зони відчуження, усім тим, кого торкнулася чорним крилом ця страшна біда.

Чорнобиль увійшов  в історію  назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф.  Аварія на Чорнобильській АЕС стала найбільшою трагедією за всю історію атомної енергетики. Людство побачило, як небезпечна сила атома, позбавленого контролю, і як важко приборкати цю силу. Силу, смертельна небезпека якої полягає не тільки у вибухах та пожежах, а й у невидимій, без запаху, кольору та смаку радіації,  яка забирає життя у всього живого.

Запрошеним  гостем був очевидець,  ліквідатор  аварії на Чорнобильській АЕС Тарас Іванович Шаварін, який  поділився спогадами про ці страшні  події .

Минуло 30 років з дня найбільшої техногенної катастрофи. Огороджена від усього світу тридцятикілометрова зона відчуження поступово заліковує свої рани. Народилося й виросло нове покоління людей. Але біль трагедії не стихає. Мертві, вкриті травою, запорошені пилом міста зони залишаються мовчазними пам’ятниками людському горю.  І цей біль ще надовго залишиться в нашій пам’яті, в нашому серці і, на жаль, у нашому житті.

До уваги користувачів було продемонстровано короткометражний фільм «Чорнобиль 30 років потому», жахливі кадри якого змусили задуматись кожного із присутніх.alt

В читальній залі,  працівниками бібліотеки, було оформлено книжкову виставку «Чорнобиль  - трагедія та подвиг», яка користується великим попитом серед користувачів.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі