1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


Презентація книги "Поділюся неспокоєм" Марини Попович-Павлік

alt6 травня Ужгородська центральна міська бібліотека зібрала шанувальників поезії. Саме сьогодні відбувся дебют першої збірки віршів «Поділюся неспокоєм» поетеси Марини Попович-Павлік . Дата презентації була вибрана невипадково. Саме в цей день відмічає своє день народження мама поетеси, якій вона і присвятила зворушливий вірш про маму.

До речі,Марина Попович-Павлік є учасницею відомого народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Ужгород».
Народилася 14 березня 1986 року в с. Золотарево, що на Хустщині. Сім’я,в якій виростала дівчина теж творча: мама-Анна Михайлівна працювала директором сільського будинку культури, бабуся –Бенца Олена Степанівна-Заслужений працівник культури. Тож з малечку Марина була вирі культурно-духовного життя села. Після 11 класу поступила на навчання в Ужгородський коледж культури і мистецтв на відділ хореографії. І тодішні її викладачі-директор цього навчального закладу Митровка Михайло Миколайович та завідуюча режисерським відділенням Оксана Василівна Шип розгледіли в тодішній студентці неабиякий талант. І ось результат-вихід першої збірки поезій.alt
На презентацію завітав поет,член Національної Спілки письменників України, Заслужений працівник культури України Василь Густі. Саме він написав передмову до книги і розповів про свої враження , коли вперше прочитав вірші поетеси.
Фольклорист, науковець, мистецтвознавець, провідний методист Обласного організаційно-методичного центру культури Іван Хланта наголосив про неабиякий талант починаючої поетеси, тому що саме мальовничі села Хустщини подарували і дарують нашому краю багато відомих казкарів, письменників, поетів.
Щирими та теплими словами привітань приєдналися старший викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв Оксана Шип та керівник народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Ужгород» Віктор Шостак.
На протязі презентації декламували вірші пані Марини студентки Ужгородського коледжу культури і мистецтв.
Гортаючи сторінки збірки «Поділюся неспокоєм» відчуваєш дивовижне, приємне тепло душі. Поезія пані Марини увібрало в себе тепло її родини,люблячої сім’ї,отчого краю, в якім вона народилася,виросла,живе і творить.alt
Організаторами цієї надзвичайно видовищної та емоційної презентації виступили Ужгородський коледж культури і мистецтв - відділ видовищно-театралізованих заходів (Голова комісії: Шип Оксана Василівна - старший викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв), які на високому рівні показали свою майстерність та Ужгородська центральна міська бібліотека (директор Бандурка Г.В.)

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі