1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


В Ужгороді згадували історію Гельсінської спілки з прав людини й обговорювали її сучасність

altУ приміщенні Ужгородської центральної міської бібліотеки 7 вересня відбулося обговорення значущої організації в історії України -  Української Гельсінської спілки. Організаторами заходу виступили громадська приймальня Української Гельсінської Спілки з прав людини в Ужгороді, ГО «Закарпатська громада» та Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Модератор дійства Тарас Гайдук поділив дискусію на 3 етапи, кожен з яких розкривав поняття Українська Гельсінська спілка. Він особисто розпочав першу частину присвячену історії створення Української Гельсінської групи: рік офіційного заснування, її членів, мету і завдання. Зауважив про проголошення на основі УГГ Української Гельсінської спілки 7 липня 1988 року, як української громадсько-політичної та правозахисної організації, відзначивши її особливості. Бесіду продовжив Михайло Басараб, заступник директора інституту післядипломної педагогічної освіти, який розповів про створення Української Гельсінської спілки на Закарпатті: «Найголовніше завдання організації - боротьба проти комуністичної їдеології. На жаль, у сучасних організаціях не настільки простежується активність до проблем суспільства, як це було в тієї ж УГС. Тоді організація була збудником масових процесів на Закарпатті».alt

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі