1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


В УЖГОРОДСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВШАНОВУВАЛИ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

alt Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Напередодні  вшанувані пам’яті Тараса Шевченка , Ужгородська  центральна міська  бібліотеки провела  літературний вечір «Колись далекі ті слова, знов задзвенять Кобзарською струною».

         Під тиху музику бандури ведучі вечора  бібліотекар Анастасія Сачавська та студентка Ужгородського коледжу культури і мистецтв Марія Поляк, розповіли  студентам Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора про жінок, яких кохав поет  і  їхній вплив на життя Великого Пророка. Історія зберегла імена коханих поета. Не завжди жінки Шевченка залишали слід в його поезії, проте, не можна сказати, що вони не залишили свій слід в творчості Тараса, так само як  і у його житті.

Учасниці народної студії поезії «Чарівне слово» - Ужгородського міського  центру дозвілля-будинку культури (керівник Наталія Дубініна) Даніелла Якобчук  та Марина Прісняк  декламували вірші  Т. Шевченка «Дівичії ночі» та «У нашім раї на землі» . alt

Тарас Шевченко любив і вірив своїй землі,  вірив у її Воскресіння і залишив нам свій «Заповіт», який продекламувала бібліотекар Лейла Мамедова.

http://prozahid.com/content-71512.html#share

https://trubyna.org.ua/novyny/v-uzhhorodskii-miskii-bibliotetsi-vshanovuvaly-velykoho-kobzaria/

alt

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі