1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


УЖГОРОДСЬКА ПОЕТЕСА МУЗИЧНО ПРЕЗЕНТУВАЛА СВОЮ ЗБІРКУ ПОЕЗІЙ У МІСЬКІЙ БІБЛОТЕЦІ

    alt

12 січня в Ужгородській центральній бібліотеці відбулася презентація збірки поезій ужгородської  поетеси Марини Попович – Павлік «Коні мої нековані».

Народилася поетеса 14 березня 1986 року у с. Золотарево Хустського району  на Закарпатті. Закінчила Ужгородський коледж культури і мистецтв, Київський національний університет культури.  За фахом хореограф, але мистецтво слова теж близька її душі.

      Презентована сьогодні  поетична збірка – друга у її творчому доробку. Перша – «Поділюся неспокоєм» побачила світ в 2016 році.  У  книзі віршів «Коні мої нековані», як і у своїй дебютній  «Поділюсь неспокоєм», не зраджує сподівань читача – постає перед ним щирою і зрілою, принциповою і тендітною, відвертою і максимально відкритою у висловленні своїх почуттів.

 Захід розпочався з колядок, які виконав народний фольклорно – етнографічний ансамбль «Ужгород». Андріана Гузак,  бібліотекар міської бібліотеки привітала поетесу з виходом нової книги, наголосивши, що ще одною краєзнавчою літературною новинкою поповняться полички бібліотек.

Марина Попович – Павлік розповіла присутнім, що і хто надихають на написання поезії це її близькі і рідні, звичайно, і ансамбль, бо це у неї «друга сім'я» .

altОдним із тих, хто надихає поетку – це наставник і керівник ансамблю Віктор Шостак, який розповів про  її творчість, про його враження про нову книгу. Саме назва книги «Коні мої нековані» відображає теперішній стан та світобачення поетеси.

Високу оцінку дав головний редактор видавництва «Карпати» Борис Кушнір, який і охарактеризував неповторність та неперевершеність поезій Марини.

Мешко Янош  - краєзнавець,  історик теж дав високу оцінку.

На захід завітали, щоб підтримати колишню свою студентку голова комісії «видовищно – театралізованих заходів», старший викладач Ужгородського інституту культури та мистецтв Оксана Шип та викладач – методист «інформаційної, бібліотечної та архівної справи » Ужгородського інституту культури та мистецтв Марія Стойка. Викладачі поділилися спогадами про Марину – студентку та висловили свої враження від нової поетичної збірки.

Артистки народного фольклорно – етнографічного ансамблю «Ужгород» на протязі всього заходу зачитували вірші поетки , які їх найбільше вразили.

Презентація супроводжувалася танцями та співами у виконанні ансамблю.

Зворушливим моментом стало материнська подяка до синочка , якому виповнилося 15 років та чоловіка Руслана, який є її найбільшою підтримкою.

Насамкінець Марина  подякувала за підтримку всім рідним, друзям, подякувала і своєму брату , якому теж присвятила вірш.

altВся атмосфера вечора була емоційно насичена, душевна і тепла.


 

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі