1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


В біблотеці пройшла правознавча зустріч "Тільки не мовчи..."( «16 днів дій проти гендерного насильства»)

     Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) в Україні проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства». 
Акція розпочинається 25 листопада – в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
Ужгородська публічна бібліотека щороку теж долучається до акції і сьогоднішня  правознавча зустріч пройшла під темою «Тільки не мовчи…» (домашнє насильство). 
     Проблема насильства в сім’ї примушує говорити про себе на повний голос. Тому дуже важливо проводити бесіди, особливо серед студентів. Адже, на жаль, не всі знають як знайти вихід з цієї нелегкої ситуації.
     На зустріч з студентами Ужгородського музичного коледжу  була запрошена начальниця відділу комунікації та правопросвітництва регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Дудаш та заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Ужгородського місцевого центру Марія Рошко.
     Діалог був про профілактику жорстокої поведінки, непорозуміння в сім’ї, адже насилля не завжди можна побачити, бо в більшості воно приховане від інших під страхом, або почуттям сорому. 
     Також фахівці розповіли про види насильства та кримінальну відповідальність за їх скоєння. 
Під час заходу, всі присутні отримали інформаційно-правові буклети про заходи щодо протидії насильства та порядок правового захисту. Також, переглянули відео «Домашнє насильство: діти між двох вогнів» з фактами про прояви домашнього насилля.
 

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі