1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


В Ужгородській публічній бібліотеці грали історичну настільну гру «УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917-1921»

        Український Інститут Національної Пам’яті створив цікаву пізнавальну історичну настільну гру «УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917-1921» в яку сьогодні зіграли в Ужгородській публічній бібліотеці.
     Саме ця революція повернула нашу батьківщину на мапу світу. Після століть бездержавності українці створили власний парламент, уряд, військо, академію наук, здобули міжнародне визнання. Це один з найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття. 
Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби, відродження української нації. Революція стала уроком: що треба і чого не слід робити для творення держави.
      Учасники гри зійшлися в історичному протистоянні. Події, факти, дати, імена… влучні коментарі, підтримка та допомога одне одному.
Не всі факти й події тієї революції нам відомі. Це і тяжкі, криваві бої за Київ та Львів, і трагічна смерть юнаків під Крутами, і десятки тисяч січових стрільців, скошених навесні безжалісною епідемією тифу, і тисячі заморених голодом та холодом у таборах полонених… На їхніх заповітах виростають нові покоління українців, що ведуть боротьбу за встановлення державності на рідній землі.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі