1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


В Ужгородській публічній бібліотеці відкрилася унікальна фотовиставка на підтримку Всеукраїнської акції «Вшануй»

     19 лютого в Ужгородській публічній бібліотеці презентували фотовиставку французького фотографа українського походження Юрія Білака, присвячену пам’яті загиблих воїнів у зоні АТО/ООС, під назвою «Вшануй».
    Акція започаткована з нагоди відзначення у 2021 році Дня Збройних сил України, гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Революції Гідності та російсько-української війни. Фотовиставку в межах Всеукраїнської акції "Вшануй" презентували Міністерство молоді та спорту України та Державна установа "Всеукраїнський молодіжний центр".
     Метою виставки є збереження пам'яті про новітніх Героїв по всій Україні. На фотостендах зображені предмети, які найбільше асоціюються з рідними, які загинули захищаючи Батьківщину. 
    Експозиція включає 13 виставкових фотостендів, де через призму авторських фотографій українські родини розповідають історії своїх близьких – українських військових, які загинули під час агресії Росії на сході України. Кожна сім’я обрала одну реліквію – річ, яка є найпам’ятнішим нагадуванням про своїх найрідніших: батьківська куртка, гітара, лицарські обладунки, книги. Ці реліквії постають певним продовженням людей, яких фізично зараз з нами немає. Організаторами фотовиставки є Ужгородська громадська рада та Ужгородська публічна бібліотека.
     Довідка: Юрій Білак - французький фотограф українського походження - неодноразово був у районі бойових дій, звідки привіз унікальні знімки українських військовослужбовців. Його фотовиставка «Проєкція» була представлена Адміністрації Президента. Експозиція включала дві частини: фото воїнів АТО, медиків, волонтерів, а також картини художників-класиків, які проєктуються на сучасність. Світлини українських захисників вдало поєднані з творами Леонардо да Вінчі, Рембрандта ван Рейна, Вінсента ван Гога. Її змогли побачити президент США Джозеф Байден, президент Польщі Анджей Дуда та багато інших високопосадовців.                                    
 
 
 

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі