1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


Показ документального фільму «Хто ми? Психоаналіз українців»

Показ  документального фільму «Хто ми? Психоаналіз українців» в якому досліджують колективні психотравми ХХ століття і те, як вони впливають на сучасних українців, демонстрували 19 лютого в Ужгородській публічній бібліотеці.
Творці фільму вважають, що Перша і Друга світові війни, Голодомор, розстріляне відродження, репресії і тотальний контроль понад 70 років під час окупації комуністичним режимом це не просто трагічне минуле, а колективна психологічна травма, яка передалась сучасним поколінням українців, і яка не дає змоги вийти на новий рівень суспільного і державного розвитку.
Вони розповідають, що документальний фільм «Хто ми? Психоаналіз українців» – це колективний сеанс  психотерапії у формі кіно, за час перегляду якого українці мають можливість згадати, що сталося, зрозуміти, як це повпливало на кожного з нас та проговорити старі травми, аби в  майбутньому стати здоровою і успішною нацією.
 
Режисер фільму Олександр Ткачук протягом року проїхав тисячі кілометрів, відвідав різні регіони України, аби записати героїв фільму: істориків, економістів, дослідників тоталітарного режиму, Голодомору та психотерапевтів, які розповідають різні точки зору підтвердженні реальними історіями людей.
Герої фільму демонструють зріз сучасного українського суспільства. Ними стали українці, які пережили Голодомор, були учасниками радянської  репресивної машини, учасники російсько-української війни, які не зрадили Україні.
 
Після перегляду документальної стрічки глядачі мали можливість через онлайн зв’язок зв’язатися з автором стрічки Олександром Ткачуком та отримати відповіді на свої питання стосовно фільму, а також ділилися своїми враженнями та емоціями від перегляду.
Показ фільму «Хто ми? Психоаналіз українців», був ініційований командою  БУР Закарпаття (Будуємо Україну Разом).
 

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі