1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


Зустріч з письменницею, волонтеркою з Дніпра Людмилою Охрименко

     Сьогодні в нашій бібліотеці відбулась зустріч з чудовою людиною, письменницею, волонтеркою Людмилою Охріменко. Саме вона є авторка роману, який члени журі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова – 2021» визнали найкращою книгою на воєнну тематику.
Людмила Охріменко родом з Дніпра. Довгий час жила і працювала в Криму. Згодом переїхала до Харкова. Писати почала ще у дитинстві, але свою творчість вважала аматорством. Війна та окупацію Криму стали рушієм для активної творчості письменниці. З 2014 року пані Людмила їздила у Донецьку та Луганську області, щоб допомагати добровольцям та українським військовим на передовій.
Людила Охріменко спочатку писала жіночі романи, зокрема, "Легка поведінка", та "Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі", а згодом взялася за написання творів на воєнну тематику. У доробку письменниці – три книжки. Окрім "Оскара", це роман "Пригоди мухи в окропі на окупованій території" та збірка "Волонтерські історії".
У 2018 році оповідання «Заїда» увійшло у збірку найкращих оповідань на інклюзивну тематику на конкурсі «Коронація слова».
На сьогодні видано 6 книг авторства Людмили Охріменко.
Також пані Людмила співпрацює з іншими відомими авторами.
Зараз прибуток від реалізації книг віддає на потреби ЗСУ.
Дякуємо авторці за теплу зустріч, цікаве спілкування та щирі і позитивні емоції!

 

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі