1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


Відкриття ретро фотовиставки до Дня міста «Ужгород крізь об’єктив Ольги Тимофієвої» в арт-просторі Ужгородської публічної бібліотеки.

8 вересня в Ужгородській публічній бібліотеці відбулась презентація виставки «Ужгород в об’єктиві Ольги Тимофієвої».

Ольга Тимофієва — освітянка, журналістка, поетеса. Авторка багатьох науково-методичних публікацій, численних виступів на сторінках регіональних, всеукраїнських та зарубіжних видань, телевізійних зустрічей-роздумів на морально-етичну, педагогічну й соціальну тематику. Викладач педагогіки та психології за фахом, має у своєму доробку ряд методичних посібників для дорослих і дітей.

Взагалі треба наголосити, що вона педагог не лише за покликанням душі, але й за фахом. Закінчила педагогічний факультет Рівненського державного педагогічного інституту (1980), отримала диплом з відзнакою за спеціальністю викладач дошкільної педагогіки і психології, методист із дошкільного виховання. Відтоді 33 роки пропрацювала на посаді методиста Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Загалом, за плечима 50 років педагогічного стажу.

Вклад Ольги Тимофієвої у розвиток національної освіти відзначений грамотами Міністерства освіти й науки України, званням “Відмінник освіти України”. Поетичні збірки “На відстані руки”, “Під знаком червня”, “Невтоленність” «Висоти вічних журавлів», «Вибране»—ліричні, шляхетні, наскрізь пронизані поривною щирістю, філософічністю, душевним теплом, легко знаходять шлях до широкого читацького кола.

Ольга Тимофієва крім, того, що пише вірші як для дорослого читача так і для діточок має своєрідне захоплення – це фотографування. Все таке звичне, кожен день бачене і водночас неповторне, нове як кожна мить, вона передає через свої світлини.

На виставці  у поетичному супроводі п. Ольга представила  ретро фотороботи, які розкривають і показують гостям найцікавіші  та найгарніші куточки нашого міста, передають його особливу справжню атмосферу. Вони привертають увагу, викликають позитивні емоції та спонукають до філософських роздумів.

«Фотоапарат – це всього лише інструмент – як для художника пензель. Тож, і світлина – це свого роду картина, виконана сучасними засобами відтворення зображення»- зазначає Ольга Олександрівна.

Привітати з відкриттям фотовиставки прийшло чимало гостей, та поціновувачів таланту п.Ольги.

Щирими та теплими словами привітав закарпатський скульптор Михайло Белень, який згадав приємні робочі та дружні спільні проєкти.

Відомий фольклорист, літературознавець Іван Сенько пригадав моменти з педагогічної стежини : «життєве правило п. Ольги - не перейти за червону лінію, за якою панує зло».

Вітальними віршами привітав науковець , поет, педагог Михайло Бабидорич.

З музичниим подарунком завітали на захід студенти Ужгородського музичного фахового коледжу дует «Біла тополя» Пучкова Кристина та Йовдій Наталія, які виконали пісню «Там, біля тополі калина росте» та Попович Станіслав з музичним виконанням на саксофоні мелодію Frank Sinatra "My way".

Відкриття виставки  пройшла в теплій та камерній атмосфері читального залу Ужгородської  публічної бібліотеки.

 

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі