1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


Концертно-лекторська практика студентів Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора

На базі нашої бібліотеки проходить концертно-лекторська практика студентів Ужгородський музичний фаховий коледж імені   Д. Є. Задора
Сьогодні студентка ІІІ курсу спеціалізації «Теорія музики» Лєна Крегул провела лекцію на тему: «Творчий портрет Мирослава Скорика» (до 85-річчя від дня народження композитора).
Це була цікава та змістовна розповідь  про композитора та історію написання його безсмертних музичних творів.
Немає сумнівів, що музика Мирослава Скорика та пам’ять про нього житимуть вічно, адже саме  його  називають людиною легендою. Ми 
справді живем в той час, коли між нами був геній та легендарна постать.
Присутні були в захваті від логічного та послідовного викладу інформації, вдало підібрано музичного супроводу та привітали лекторку з успішним проходженням практики.
 
 
29 листопада на базі нашої бібліотеки концертно-лекторську практику пройшла студентка 3 курсу  спеціалізації «Теорія музики» Ужгородський музичний фаховий коледж імені   Д. Є. Задора  Анна Крегул, під керівництвом Віри Василівни Мадяр-Новак кандидатки мистецтвознавства та викладачки цього ж коледжу. 
Анна провела лекцію на тему:  Перша етно-музикознавча збірка Закарпаття «Народні пісні з Південного Підкарпаття» Філарета Колесси. Присутнім дуже сподобалася тема і виклад матеріалу, адже не можна бути байдужим до музичного мистецтва рідного краю.
Філарет Колесса — основоположник українського етнографічного музикознавства. Присвятив своє життя для розвитку та збереження українського народного мистецтва, думки та музики. Твори Ф. Колесси й досі виконуються сучасними професійними та самодіяльними колективами і, безперечно,  є цінною частиною української хорової спадщини.
Під час проходження практики присутні отримали багато цікавої та нової  інформації.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі